Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POKUŠAJ BLOKIRANJA RADA SAVJETA MINISTARA” Mektić smatra da je sve rezultat dogovora SNSD i HDZ

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

“Ovdje se radi o klasičnoj opstrukciji i pokušaju blokiranja rada Savjeta ministara”, rekao je ministar bezbjednosti Dragan Mektić nakon današnjeg otkazivanja sjednice Savjeta ministara.

On je dodao da postoje pokušaji raznih opravdanja zašto se u posljednje vrijeme se sastaje Savjet ministara.

– Posljednja sjednica je održana prije mjesec dana i poslije toga je bilo nekoliko pokušaja da se sazove sjednice, ali je bez ikakvih razloga odgađana. Bez obzira na sva ta obrazloženja, imam pravo da kažem da svojom glavom razmišljam i vidim šta se događa, ovdje se radi o klasičnoj opstrukciji i pokušaju blokiranja rada Savjeta ministara – kazao je Mektić.

Na pitane zašto, on je odgovario ovako.

“Možda bi trebalo pitati Milorada Dodika koji je pred ovu blokadu javno u medijima rekao da će SM biti blokirano na način da ministri iz HDZ neće učestvovati u radu, što se odmah poslije njegove izjave pokazalo i što se vidi”.

Mektić je kazao da je riječ o planu da se “treća strana dovede pred svršen čin”.

– To je plan da se treća strana dovede pred svršen čin kako bi se primorala da se uspostavi SM, a ovo je po meni rezultat zajedničkog dogovora SNSD i HDZ. Ja nemam ništa protiv toga da koalira i SNSD i HDZ, da se dogovaraju, prave koalicije. Čak ih pozivam i rekao da sam da te svoje menadžere svojih “reprezentacija” sjedu i dogovore se da što prije formiraju SM BiH – rekao je Mektić za N1.

Dodao je da je očigledno da “SNSD želi uzeti svoje pozicije i sjesti u fotelje”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO