Svijet

“Pokušaj destabilizacije mira u Rusiji” Više žrtava u terorističkom napadu na crkvu i sinagogu

Napad na hram i sinagogu je pokušaj da se destabilizuje međuetnički i međuvjerski mir u Rusiji, izjavio je potpredsjednik Državne dume Boris Černišov.

Crkva u plamenu
FOTO: TOTALITARIZM14/X/SCREENSHOT

Černišov je naveo da su “motivi i svrha jasni”, riječ je o nehumanom terorističkom napadu, prenose “RIA Novosti”.

Napad na hram i sinagogu je pokušaj da se destabilizuje međuetnički i međuvjerski mir i harmonija unutar Rusije – napisao je Černišov na svom Telegram kanalu.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana, nepoznate osobe su iz automatskog oružja pucale na sinagogu i crkvu u Derbentu.

Ubijeni su sveštenik i dva policajca

Sveštenik i dva policajca ubijeni su danas u u oružanim napadima na dvije pravoslavne crkve, sinagogu i stanicu saobraćajne policije u gradovima Derbent i Mahačkala u ruskom regionu Dagestan, saopšteno je iz Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma.

U posljedicama terorističkih napada, prema preliminarnim podacima, ubijeni su sveštenik Ruske pravoslavne crkve i policajci – navodi se u saopštenju.

Dagestanska policija je saopštila da su ubijena dva militanta koja su učestvovala u napadima.

U saopštenju Nacionalnog komiteta ističe se da je u cijelom regionu uveden režim operacije borbe protiv terorizma.

Pročitajte još

Grupa naoružanih ljudi pucala je na sinagogu i crkvu u Derbentu. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, jedan policajac je poginuo, a drugi je povrijeđen.

Osumnjičeni su nakon napada pobjegli u automobilu.

U toku je istraga o incidentu.

Skoro istovremeno, u Mahačkali, prijestonici Dagestana, nepoznati napadači napali su zgradu saobraćajne policije i ubili jednog, a ranili šest policajaca.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu