Svijet

Pokušali da prokrijumčare 27 migranata: Hrvatska policija uhapsila državljane Turske, Crne Gore i Bugarske

Hrvatska policija uhvatila je uz granicu BiH državljane Turske, Crne Gore i Bugarske koji su pokušali da prokrijumčare 27 migranara.

Carinici spriječili krijumčarenje 9 mladića
FOTO: UPRAVA CARINE

Tom prilikom uhapšen je i jedan Crnogorac pod sumnjom da je pomagao jednom od krijumčara.

Policija je u opštini Cetingrad prvo otkrila 50-godišnjeg državljanina Turske koji je u kombiju slovenačke registracije prevozio osam stranih državljana.

Potom je zaustavljen i automobil crnogorskih registarskih oznaka u kojem je sedam stranih državljana prevozio 30-godišnji državljanin Crne Gore.

Policija je zaustavila i 28-godišnjeg državljanina Crne Gore koji je bio u automobilu slovenačke registracije za kojeg se sumnja da krijumčaru dojavljuje lokacije policijskih patrola radi izbjegavanja policijskog nadzora.

Pročitajte još

Policajci su zatim zaustavili i automobil crnogorske registracije kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bugarske, koji je prevozio 12 stranih državljana, od kojih se troje nalazilo u prtljažnom prostoru.

Krijumčari su u svom naumu spriječeni u srijedu, 7. juna, i krivično su prijavljeni zbog protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije