Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POKUŠAO DA OSTAVI BLUDNU PROFESORKU Nije htjela da čuje za to, a spavala je sa pet studenata

Svijet
Autor:

Foto: Fiona Viotti/Facebook Screenshot

Oženjena profesorka prijavljena je policiji nakon što je otkriveno da je spavala sa petoro studenata u školi u Kejptaunu. Fiona Vioti (30), nećaka bivšeg južnoafričkog ragbi trenera Nika Maletija, imala je seks sa mladićima na Biskupijskom koledžu od 2013-2019.

Škola je pozvala advokate da istraže slučaj, nakon što je 18-godišnji učenik prijavio “intenzivan” seksualni odnos sa profesorkom, navodeći da je pokušao da okonča vezu ali da je ona odbila da to prihvati i navaljivala da je nastave. Tinejdžer je potom obavijestio roditelje koji su dalje pozvali advokata.

– On je bio voljni učesnik na početku, ali je postao žrtva kad nije mogao da izađe iz te veze. Profesorka je počela da mu šalje poruke da dođe do njene kuće u kampusu i tako je to počelo, ali došlo je do faze kad mu je bilo dosta. Međutim, ona nije htjela da ga pusti i on se obratio roditeljima za pomoć – istakli su roditelji mladića.

Vioti, koja je trenirala i vaterpolo tim, podnijela je ostavku u oktobru, nekoliko dana prije nego što je slučaj izbio u javnost, prenio je Dejli mejl.

Direktor koledža Gaj Pirson otkrio je juče dokaz od nezavisnog istražioca koji je poslat nadležnim vlastima. Lokalni list navodi da Viotijevoj prijeti istraga navodnog zlostavljanja.

– Seksualno zlostavljanje je veoma teško dokazati i treba vam dokaz od osobe koja je zlostavljana. Policija onda treba da dobije potpisane izjave umiješanih u slučaj. Njihova imena bila bi poznata javnosti – istakao je advokat profesorke Vilijam But.

Ali, istraga još nije pokrenuta jer zvanična tužba još nije podnijeta policiji. Istražioci koje je unajmila škola otkrili su da je profesorka privodila studente najmanje šest godina, a na meti su joj bili punoljetni mladići. Afere su se dogodile prije i nakon udaje profesorke za 32-godišnjeg Pavu Viotija 2018. Pohotna profesorka je poznata i po svojim eksplicitnim snimcima koji su cirkulisali koledžom i na internet, ali istražitelji nisu uspjeli da utvrde kome je inicijalno poslala video.

Istragom je utvrđeno da je profesorka prekršila etički i kodeks škole, što vjerovatno znači da neće više nikad da predaje. Ali, ne prijete joj disciplinske mjere od ustanove u kojoj je već podnijela otkaz. Ali, i dalje joj prijete građanske tužbe porodica mladića koji su pogođeni.

Viotijeva se nije obratila u javnosti otkako je izbio skandal i odbila je da komentariše slučaj istražiocima, bilo lično bilo pismeno. Njen advokat je ranije rekao da prima psihijatrijsku pomoć. Dejli mejl prenosi i da se ona razvela od muža, koji takođe nije davao izjave.

Vioti je bivša manekenka, kao tinejdžerka je bila zvijezda vaterpola i jedna od “sportskih ljepotica” koje su se 2009. našle u magazinu Sports ilustrejted. Svog bivšeg muža je upoznala 2008. u Koloradu, a nakon putovanja po svijetu otišli su u Kejp Taun. Vjenčali su se prošle godine i djelovali kao savršen par, sve dok skandal nije izbio u javnost.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO