Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POKUŠAO DA SPASE ČAMAC, PA UPAO U VODU Ronioci pronašli tijelo muškarca koji se utopio u jezeru

Hronika
Autor:

Foto: V. Lojanica/RAS Srbija

Ronioci Žandarmerije oko 13 časova pronašli su beživotno tijelo Milutina Rističevića Buca (61), Užičanina koji je u ponedjeljak uveče nestao na Zlatarskom jezeru.

Tijelo utopljenika je, nezvanično saznaje Blic, zatečeno nekoliko metara ispod površine jezera, šest kilometara od brane u Kokinom brodu, gdje je Rističević, kako se pretpostavlja, udario čamcem u obalu.

Ovaj Užičanin već nekoliko godina živio je sa suprugom u vikendici na ušću rijeke Tisovice u Zlatarsko jezero. Zarađivao je, ispričao nam je jedan od njegovih poznanika, prevozeći čamcem ribolovce, izletnike i vikendaše od brane do dijelova jezera kojima je nemoguće prići automobilom.

U ponedjeljak popodne grupu Užičana je prevezao od gornjeg dijela jezera do Kokinog broda, krenuo nazad, ali se kući nije vratio.

Isto veče njegova supruga je obavijestila poznanike ga Milutina nema, a oni su ubrzo našli njegov čamac naskuan na ostrvo blizu brane u Kokinom brodu. Na čamcu je bila primjetna i jedna rupa koja je ukazala da je Milutin tokom vožnje doživio havariju.

Ne zna se kako je Rističević stradao i vjerovatno se nikada neće saznati. Njegovo tijelo nije pronađeno u dijelu jezera na kome je bio čamac nego kilometrima uzvodno.

– Prijatelji su pretražili teren i jednom manje pristupačnom dijelu obale pronašli tragove udara čamca o kopno. Na obali je pronađena i jakna, što ukazuje na mogućnost da je on uspio da izađe iz čamca. Pretpostavka je da je Rističević, kada je izašao na obalu, pokušao da stigne čamac koji je vjetar ponio jezerom, pa je u tim trenucima upao u vodu – ispričao je jedan od njegovih prijatelja.

Baš uz taj dio obale gdje je čamac udario i gdje je pronađena jakna ronioci žandarmerije su danas, drugog dana potrage, oko 13 časova locirali tijelo i izvukli ga iz jezera.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO