Društvo

POLAKO VOZITE Smanjena vidljivost mokri i klizavi kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mokri i klizavi, a mjestimično je smanjena vidljivost u kotlinama i u višim predjelima zbog magle i niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

POLAKO VOZITE Smanjena vidljivost mokri i klizavi kolovozi
FOTO: SRPSKAINFO

Od 7 do 17 časova biće izvođeni radovi na izgradnji propusta na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u zoni Šepka, pa će se saobraćaj odvijati jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje svakim danom, osim nedjelje, od 8 do 17 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova (od Nevesinja do entitetske granice), a alternativni pravci su Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Režim saobraćaja izmijenjen je na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Do subote, 1. oktobra, je probna upotreba novoizgrađene dionice auto-puta na koridoru “Pet ce” između petlji Tovira i Kostajnica, a putarina se ne naplaćuje.

Režim saobraćaje izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnji razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica (Podjezera) zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica (Lapišnica)-Ljubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/, kao i na pravcima granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici

regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Gornji Klakar u mjestu Poloj i Liješće od 8 do 16 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Hrgovi/Blaževac-Lončari-entitetska granica Lepnica, entitetska granica Caparde-Karakaj, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, dionica Ripač-Dubovsko, saobraćaj će danas zbog radova biti obustavljen od 13 do 14 časova i od 16 do 17 časova, a alternativni pravac Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na magistralnom putu Cerik-Lončari, dionica Cerik-pijaca “Arizona”, radnim danima od 8.30 do 16.00 časova, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu