Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Poletan se sprema za još jedan VELIKI PODVIG: U Londonu obezbijediti PLASMAN NA OLIMPIJADU

Sport
Autor:

Foto: Sandro Poletan Official/facebook/Ustupljena fotografija

Bokserski reprezentativac Srbije Sandro Poletan, koji iza sebe ima učešće na 12 evropskih i svjetskih prvenstava, sprema se za još jedan veliki podvig.

Narednih dana učestvovaće na Evro kupu u Bijeljini i Brčkom koji će mu biti posljednja provjera pred turnir u Londonu koji predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

– Prioritetni cilj ove godine mi je plasman na Olimpijske igre u Tokio. Veliki sam optimista i mislim da bi ovaj podvig mogao ostvariti već narednog mjeseca na kvalifikacionom turniru u Londonu. Odradili smo izuzetno kvalitetne pripreme, bili smo u Americi, tamo sam radio sa najkvalitetnijim trenerima, a za mene je bitno je da sam upoznao razne tehnike. To je važno kako za moj napredak, tako i za prepoznavanje protivnika, osjećaj u ringu i prilagođavanje svim situacijama. Nakon toga smo radili u Igalu, a potom na Avali. Dobro se osjećam, nemam povreda i sa mnogo nestrpljenja očekujem naredne borbe. Meč u Bijeljini će biti odlična provera pre kvalifikacioni turnir u Londonu – rekao je Poletan.

Foto: Sandro Poletan Official/facebook

Ovaj borac ima još dvije šanse da se plasira na Olimpijske igre, a prva je od 12. marta u Londonu.

– Moj fokus je London, na ovom turniru će se po šest najbljih boraca iz svake kategorije plasirati na Olimpijske igre u Tokio i mislim da imam kvalitet da to uradim. Naravno, mnogo zavisi i od žrijeba, od sreće, ali sam siguran da posjedujem kvalitet. Poslije Londona imaću još jednu priliku u Parizu, ali to je mnogo teži put jer će to biti interkontinetalne kvalifikacije sa kojih će samo po dva boksera putovati u Tokio i na tu priliku ne želim da se oslanjam – jasan je Sandro Poletan.

Zajedno sa trenerima odlučio je da se takmiči u kategoriji do 75 kilograma.

– Skinuli smo kategoriju na 75 kilograma, ne zato što je tu slabija konkurencija, naprotiv, nego zato što mislim da ova kategorija više odgovara mom načinu boksa, mojoj pokretljivosti. Konkurencija je izuzetno jaka, posebno među ruskim i ukrajinskim bokserima koji su evropski i svjetski šampioni, ali mislim da imam kvalitet da im se suprotstavim – završio je Sandro.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO