Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG 21 KILOGRAMA MARIHUANE Važio za uzornog policajca

Hronika
Autor:

Foto: Srna

Ilustracija

Saša Stojiljković (40), policajac u čijoj je porodičnoj kući u okolini Preševa pronađen 21 kilogram marihuane, juče se branio ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Vranju. Pored droge, kod policajca je pronađeno pet telefona, takozvanih specijala, koji su poslati na vještačenje.

Tokom pretresa prostorija i objekata koji koristi ovaj pripadnik odeljenja kriminalističke policije, pronađeno je i pet mobilnih telefona koji su poslati na vještačenje i analizu. Za neke od njih sumnja se da su “specijale”, a za ove aparate zainteresovalo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, pišu “Novosti”.

Inače, tokom istrage koju je vodio Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije sa Stojiljkovićevim kolegama iz UKP, otkrivene su bliske veze ovog inspektora sa ljudima iz kriminalnog miljea. Reč je o Dejanu Nikoliću, zvanom Kantar, i Milošu Milanoviću.

Njih dvojica, prema operativnim podacima policije, dio su većeg narko-ganga iz Vranja. Postoje indicije da se bave drogom u međunarodnim razmjerama. Prvi je preživio “sačekušu”, a drugi se sklonio iz Srbije kada je sa zaplijenjenom tonom kokain u Rumuniji, povezan njegov najbliži saradnik.

Stojiljković važi za policajca koji je relativno brzo napredovao. Njegove kolege su juče uglavnom bile iznenađene zbog hapšenja. Završio je policijsku akademiju, a poslije izvjesnog vremena postavljen je za komandira stanice u Preševu. Ubrzo je počeo da radi u UKP, odjeljenje u Vranju. Važio je za uzornog policajca, kasnije i inspektora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO