Hronika

POLICAJAC UMALO STRADAO Sin poznatog dilera brutalno izbo inspektora, VEĆ NAPADAO POLICIJU

Novosadska policija uhapsila je Dimitrija S. (43) iz ovog grada zbog sumnje da je teško povrijedio policijskog inspektora U. N. koji je pokušavao da spriječi krađu automobila.

POLICAJAC UMALO STRADAO Sin poznatog dilera brutalno izbo inspektora, VEĆ NAPADAO POLICIJU
FOTO: FOTO:NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Dimitrije, inače sin dilera istog imena i poznatijeg kao Stankela, je inspektora izbo oštrim predmetom čak osam puta. Ovo je samo jedan u nizu napada na policajce u Novom Sadu.

Kako je saopštio MUP, Dimitrije S, inače dobro poznat organima reda, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, piše Blic.

– Sumnja se da je on, prilikom pretresa, šrafcigerom zadao ubodne rane u ruku i nogu inspektoru kriminalističke policije koji je bio van dužnosti, a koji je pokušao da ga spriječi da ukrade automobil na Salajci – saopšteno je juče iz MUP-a.

Pročitajte još

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu. Nekoliko osoba je privedeno tokom potrage za Dimitrijem.

Za inspektora imaju samo riječi hvale

U nezvaničnim razgovorima kolege policajci na terenu, za ovog mladog inspektora imaju samo riječi hvale, kažu da je požrtvovan i dobar momak uvijek spreman da pomogne drugima.

Prema saznanjima Blica, i rođeni brat ranjenog inspektora radi u operativi novosadske policije.

Filmska jurnjava po Novom Sadu

Napadač je pokušao da ukrade putnički automobil, kada ga je U. N., iako van dužnosti uočio. Prišao mu je, legitimisao se, a Dimitrije je iskoristio sekund nepažnje da napadne U. N.

– Veoma iskusan i dobar inspektor, pao je i iščašio desnu ruku. Dimitrije je iskoristio taj momenat, sjeo na njega i pokušavao da ga ubode u glavu i tijelo. Inspektor je lijevom rukom dohvatio i drzo nož, iako ranjen. Dimitrije je ipak poslije nekoliko uboda nožem, uspio da nastavi da ga bode, u namjeri da ga ubije, s obzirom da je vidio koliko krvari. Kada je vidio da inspektor gubi snagu, krade mu pištolj i sjeda u njegov automobil. Dao se u bijeg, baš u trenutku kada je stizalo policijsko pojačanje, na koje je ispalio nekoliko hitaca – kaže izvor , dodajući da se nedugo zatim ubica u pokušaju zakucao i bijeg nastavio pješke, trčeći, 200 metara, gdje upada u kuću u kojoj mu živi majka u ulici Đorđa Zličića.

Brzo uhapšen

Brzom akcijom Dimitrije je ubrzo uhapšen. Treba napomenuti da je u hapšenju i potrazi od početka učestvovao i rođeni brat ranjenog policajca koji radi takođe u novosadskoj kriminalističkoj policiji.

– Prilikom upada u dvorište kuće gde se Dimitrije sakrio kod majke, iako sa djevojkom živi na drugoj adresi, jake policijske snage zatekle su ga na merdevinama, kako pokušava da preskoči ogradu sa druge strane. U tom trenutku je pao sa merdevina, ne ispuštajući pištolj iz ruke – dodaje izvor.

Inače, Dimitrije iza sebe ima osam osuda, jednu za silovanje 90-tih godina. Pored toga ima 35 krivičnih prijava za razna krivična djela, uglavnom za teške krađe, kod nas i u inostranstvu. Njegov otac, koji se isto zove, je jedan od začetnika narko-trafikinga u Novom Sadu.