Hronika

POLICIJA ČUVA I SUPRUGU ŠKALJARCA Nijemci bijesni zbog tretmana koji u bolnici ima kriminalac

Njemačka policija u bolnici u Hanoveru, gdje je iz Crne Gore prebačen ranjeni škaljarac Igor Krstović, osim njega sada čuva i njegovu suprugu! Tretman koji imaju kriminalac iz Crne Gore i njegova supruga razljutio je građane Hanovera jer smatraju da nisu dužni da plaćaju usluge koje policija pruža inostranim mafijašima.

POLICIJA ČUVA I SUPRUGU ŠKALJARCA Nijemci bijesni zbog tretmana koji u bolnici ima kriminalac
FOTO: FACEBOOK NDR NIEDERSACHSEN SCREENSHOT

Navodni pripadnik crnogorske mafije koga su tamošnji mediji predstavili kao Igora K., za koga se pretpostavlja da je Igor Krstović, već nedjelju dana liječi se na klinici Medicinskog fakulteta u Hanoveru, a zgradu bolnice danima obezbjeđuje veliki broj policajaca.

On se prethodno liječio u crnogorskoj bolnici nakon što ga je nepoznati napadač u Zeti ranio sa 27 hitaca. Prebačen je na sopstvenu inicijativu u bolnicu u Hanoveru, gdje je, budući da nema zdravstveno osiguranje, snosio troškove liječenja.

Policija, osim Igora, obezbjeđuje i njegovu suprugu Suzanu K, prenose tamošnji mediji, ističući da se za sada ne zna koliki su troškovi takvog tretmana.

Ko će to da plati?

Za njemačke medije iz tamošnjeg Udruženja poreskih obveznika skreću pažnju na to da građani nisu dužni da snose troškove policijskog obezbjeđenja za kriminalca, a kao drugi problem navodi se manjak policajaca u drugim mjestima zbog angažovanja u bolnici u Hanoveru.

Kako prenosi javni servis pokrajine Donje Saksonije NDR 1, Udruženje zahtjeva da troškove snosi pacijent. A ako zakonski nije moguće troškove prenijeti na teško povrijeđene ili na njegov “porodični klan”, onda bi odmah trebalo krenuti u izmjene zakona, izjavio je predsjednik pokrajinskog Udruženje poreskih obveznika Bernhard Centgraf.

Pranje novca?

Kako prenosi Dojče vele, liječenje ranjenog crnogorskog mafijaša postalo je u međuvremenu i političko pitanje u Njemačkoj.

Hannover: Mafia-Boss in der MHH in Behandlung?

Polizisten bewachen heute jeden Zugang an der Medizinische Hochschule Hannover/ MHHnova. Laut einem Zeitungsbericht behandelt die Klinik einen Mafia-Boss…🏩🚨

Posted by NDR Niedersachsen on Thursday, February 13, 2020

Ne može se isključiti mogućnost da on liječenje plaća novcem od kriminalnih transakcija – izjavio je Jerg Bode, poslanik Liberala (FDP) u parlamentu Donje Saksonije. Kako prenosi list Bild, Bode je vladi te njemačke pokrajine poslao zvanični upit: “Može li Medicinski fakultet u Hanoveru da isključi mogućnost da plaćanje računa za troškove liječenja (Igora K.) predstavlja pranje novca?”

List podsjeća da je Igor K. bio upleten u trgovinu narkoticima i da je zbog toga bio i u zatvoru. U raciji koju je u decembru 2017. godine sprovela crnogorska policija, oduzeti su mobilni telefoni, noževi, jedna mačeta, dva automobila i 182.450 evra u gotovini. Stručnjak za krivično pravo Klemens Anger za Bild kaže: “Ako klinika u Hanoveru prihvati novac od pacijenta do kojeg se došlo kriminalnim aktivnostima, onda ona može da bude osumnjičena da učestvuje u pranju novca.”

Propisi nalažu da banka mora da obavijesti nadležne u slučaju da postoji ikakva sumnja prilikom novčanih transakcija. To podrazumijeva i da ta suma može biti zaplijenjena.

Pripadnik škaljarskog klana

Nakon što su crnogorski mediji prije tri nedjelje objavili da je u zetskom naselju Balijače, dok se automobilom kretao ka svojoj kući, sa 27 hitaca izrešetan Igor Krstović, on je označen kao bliski saradnik škaljarskog klana. Tome u prilog govore i bliski odnosi sa Miličem Minjom Šakovićem.