Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICIJA I JAVNOST NE REAGUJU Tompsonova reklama za koncert na mjestu USTAŠKOG LOGORA “Danica”

Svijet
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Hrvatski kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson reklamirao je svoj koncert na mjestu ustaškog logora “Danica”, kod Koprivnice, ali organi reda i hrvatska javnost nisu reagovali.

– Plakati Tompsona pored ustaškog logora “Danica”, kod Koprivnice. Uzdravlje. Bravo, Plenkoviću. Sjajno gospođo predsjednice – napisao je cinično na Tviteru poznati hrvatski intelektualac i novinar Drago Pilsel.

Desničarski portali kritikuju Pilsela, jednog od najvećih protivnika ustašizacije Hrvatske, i ističu da je koncert održan uprkos svemu i da su prisustvovale na hiljade Tompsonovih obožavatelja.

Tako je, nakon Gline i pozdrava “Za dom spremni!” pored mjesta na kojem su u Drugom svjetskom ratu u lokalnoj crkvi masakrirani srpski civili, Tompson, u pratnji velikog broja desničarskih medija i obožavatelja, nastavio da pjeva uz startišta Srba u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Nakon niza presuda u kojima je oslobođen za uzivikanje ustaške parole “Za dom spremni!”, Tompson, ali i ostali ultradesničari u Hrvatskoj, nemaju više nikakva zakonska ograničenja, piše Blic.

Prije nekoliko dana, u “Večernjem listu” pojavile su se pozitivne recenzije knjige Igora Vukića “Radni logor Jasenovac”, koja negira bilo kakve sistematske zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima i govori o “zločinima partizana”. Prvi put u istoriji Hrvatske jedan veliki medij odvažio se da pohvalno govori o knjizi koja revidira ustaške zločine u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Logor “Danica” je osnovan na početku Drugog svjetskog rata i postojao je do 1. septembra 1942. godine. U njemu se nalazilo skoro 4.000 logoraša, a među njima je najviše bilo Srba, gotovo 3.000. Među prvim zatočenicima bili su i Srbi i Jevreji pohapšeni na području Zagreba, Pakraca i Križevaca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO