Hronika

Policija imala pune ruke posla: U Gradiški kažnjeno 190 od 218 kontrolisanih vozača

U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Gradiška kažnjeno je 87,2 odsto kontrolisanih vozača.

Policija imala pune ruke posla: U Gradiški kažnjeno 190 od 218 kontrolisanih vozača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tokom trodnevne akcije sa akcentom na korišćenje bezbjednosnog pojasa, sjedalica za djecu, mobilnog telefona za vrijeme vožnje, tehničke neispravnosti vozila, posjedovanja zimske opreme i kontrola traktora i radnih mašina kontrolisano je 218 učesnika u saobraćaju, a sankcionisano je 190 vozača, saopšteno je iz ove uprave.

Zbog neposjedovanja zimske opreme sankcionisano je 68 vozača, 22 vozača sankcionisana su zbog tehničke neispravnosti vozila, 18 vozača za nekorištenje bezbjednosnog pojasa, te 11 vozača zbog nekorištenja sigurnosnih sjedalica i dva vozača zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje.

Policijska uprava Gradiška nastaviće slične aktivnosti i u narednom periodu sa ciljem podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Iz ove uprave apeluju da se građani pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo