Hronika

Policija podnosi prijavu protiv majke čija su djeca pobjegla: Terete je za zlostavljanje mališana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa beogradskom policijom pronašli su sinoć devetogodišnju djevojčicu i petogodišnjeg dječaka čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta ove godine u večernjim časovima. Djeca su pronađena u Beogradu bez povreda.

Policija podnosi prijavu protiv majke čija su djeca pobjegla: Terete je za zlostavljanje mališana
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Policija u Nišu će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv dvadesetosmogodišnje majke djece podnijeti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i zanemarivanje maloljetnog lica.

Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje djece kao i da nije vodila računa o djeci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima, a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim.

– Udala sam se za jednog čoveka, ali nam nije išlo pa smo se rastali. Nakon toga sam boravila u Nišu u centru grada, pa sam srela jednog dečka i počela sa njim da živim. Djeca su imala običaj da idu po gradu da šetaju i igraju se. Tog dana kada su nestali, sinčić i kćerkica su od ranog jutra tražili da ih pustim da idu u park Čair da se igraju. Dozvolila sam im i dala im 700 dinara da se provedu. Kako se nisu vraćali kući otišla sam da ih tražim. Cijelog dana sam obilazila mesta gdje sam znala da vole da idu ali ih nisam našla pa sam njihov nestanak prijavila policiji – rekla je juče majka mališana. Kazala je da joj je nedavno umrla i šestomjesečna kćerkica, ali nije umjela da objasni zbog čega je dijete preminulo, piše Telegraf.

Prihvati notifikacije