Hronika

Policija u Banjaluci uhapsila tri osobe: Dvojica pljačkala, treći falsifikovao isprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, rečeno je u policiji.

Policija u Banjaluci uhapsila tri osobe: Dvojica pljačkala, treći falsifikovao isprave
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, policija je identifikovala i uhapsila O.A. iz Laktaša i D.D. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i T.B. iz Slovenije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

– Nadležnoj policijskoj stanici, T.B. je prijavio da je provaljeno u stan na području Banjaluke, čiji je on privremeni korisnik. Kod O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Pročitajte još

– Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da T.B. koristi falsifikovana dokumenta, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka pretresen stan koji koristi. Pronađeni su i oduzeti falsifikovana putna isprava i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, sim kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Nakon kriminalističke obrade T.B. je predat Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Takođe, O.A. se sumnjiči da je 29. aprila provalio u kuću na području Grada Banjaluka i otuđio torbicu sa novcem i ličnim dokumentima. Kod O.A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu – pojasnila je Mučibabićeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.