Hronika

Policijska akcija u Mostaru: Uhapšen muškarac, iznuđivao novac Mostarcu, pa mu BACIO BOMBU NA KUĆU

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Jaguar".

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Akcija se provodi vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za krivična djela izazivanje opšte opasnosti, teška tjelesna povreda i iznuda.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Opšinskog suda u Mostaru, uhapšen je DŽ.O. (31) iz Hadžića, te je obavljen pretres pokretne i nepokretne imovine koju uhapšeni koristi, kojom prilikom je pronađen telefon, sim kartice i odjeća u kojoj su počinjena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima – saopšteno je iz FUP.

Pročitajte još

Dodali su da se on sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršio pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudio novac, piše Klix.

– U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede. Uhapšeni muškarac će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – dodaje se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije