Društvo

POLITIČARI IZ LOPARA SAGLASNI "Zajedništvom za dobrobit građana majevičkog kraja" (FOTO)

U sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske, nalazi se opština Lopare, koja ima 29 naseljenih mjesta, raspoređenih u 25 mjesnih zajednica smještena na planini Majevici, po posljednjem popisu ima 16.568 stanovnika.

POLITIČARI IZ LOPARA SAGLASNI "Zajedništvom za dobrobit građana majevičkog kraja" (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Osim prelijepih planinskih pejzaža, bogate istorije i kulture, u posljednje vrijeme pokrenutih brojnih projekata iz oblasti privrede, ovu malu lokalnu zajedniu posebno krasi i to što su u užem rukovodstvu četiri parlamentarne strane iz Republike Srpske upravo političari iz Lopara.

Potpredsjednici DNS i Socijalističke partije su loparčani Đorđe Popović i Dalibor Stević koji su i aktuelni narodni poslanici u parlamentu Republike Srpske iz ove opštine, dok je aktuelni predsjednik lokalne skupštine Milenko Ristić regionalni predsjednik PDP i član njenog predsjedništva.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Rado Savić je na posljednjoj sjednici Glavnog odbora SDS izabran za zamjenika predsjednika ove stranke, a na poziciji načelnika opštine Lopare nalazi se od 2008. godine.

Na zadovoljstvo svih građana majevičkog kraja, nas četvorica smo u užem rukovodstvu svojih političkih partija. Funkcionišemo korektno, bez zadrške kada je u pitanju razvoj opštine Lopare. Trudimo se da sa svih strana pomognemo da se poboljša kvalitet života građana naše opštine – rekao je Savić.

On je izrazio zadovoljstvo jer se u aktuelnom sazivu parlamenta Srpske nalaze dva poslanika iz Lopara.

– Popović i Stević su se dokazali koliko vole svoj kraj kroz aktivnosti koje sprovode, baš kao i predsjednik Skupštine opštine Lopare Ristić. Veliko je zadovoljstvo raditi sa njima, biti njihov saradnik i ovo treba da bude primjer svima u Srpskoj kako se radi za dobrobit građana bez razlike kada je politika u pitanju – istakao je Savić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije