Sport

SRBIJA BEZ MEDALJE Odbojkaši Poljske u grotlu Katovica stigli do bronze

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez medalje na prvenstvu Evrope.

SRBIJA BEZ MEDALJE Odbojkaši Poljske u grotlu Katovica stigli do bronze
FOTO: CEV

U sustetu za treće mjesto, u prepunoj dvorani u Katovicama, izabranici selektora Slobodana Kovača poraženi su od Poljske sa 3:0, po setovima je bilo 25:22, 25:16,

Prvi set

Ako se uzme u obzir cjelokupan prvi set, Poljska je potpuno zasluženo slavila. Domaći tim je većim dijelom bio u prednosti. Izabranici selektora Slobodana Kovača su na početku imali prednost od 1:0 i 2:1, , a onda su Poljaci došli do prednsoti od 7:4.

Uspijevala je Srbija držati Priključak, čak u dva navrata doći i do prednosti na rezultatima 14:13 i 15:14. U samu završnicu Poljaci ulaze sa četiri poena viška, 24:20, spasila je Srbija dvije set lopte, ali ne i treću pa su Poljaci ovaj dio igre dobili sa 25:22.

Drugi set

U drugom setu Poljska je bila još ubjedljivija. Samo jednom u ovom setu Srbija je imala vođstvo, od 1:0. Poljska je izjednačila, a onda se do 4:4 igralo poen za poen da bi Poljaci uspjeli da se odvoje, a onda veoma brzo dođu i do deset poena viška (20:10). Već tada je bilo jasno da će ovaj set otići na stranu domaćina koji su ovaj dio igre riješili u svoju korist sa 25:16.

FOTO: CEV
FOTO: CEV

Treći set

Iako je od samog početka Poljska bila u vođstvu, povela na popčetku sa 4:1, Srbija je u ovom setu nekako bila najbliža pobjedi. Poljaci su u nekoliko navrata vodili sa četiri poena viška, a onda je Bieniek u završnici servisom u postpunosti razbio reprezentaciju Srbije, Poljska se odvojila na četiri poena viška. Ipak vratila se Srbija u ovaj set, a Luburić je asom izjednačio na 22:22. Narednu servu je izbacio van terena. Uzvratili su Poljaci asom, došli do set lopte, a u narednom poenu i do pobjede i bronzane medalje.

Utakmica za treće mjesto na Prvensvu Evrope igrala se u Katovicama, a domaća selekcija ima ogromnu podršku publike.

Od 20.30 časova, takođe u Katovicama, za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu igraće Italija i Slovenija.

Prihvati notifikacije