Politika

POMOĆ IZ SRBIJE DOBRODOŠLA Nešić pozvao političare da se ne "prepucavaju" oko vakcina

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je danas sve političke aktere u Srpskoj da se ne "prepucavaju" oko pomoći koju Srbija šalje ili treba da pošalje Republici Srpskoj.

POMOĆ IZ SRBIJE DOBRODOŠLA Nešić pozvao političare da se ne "prepucavaju" oko vakcina
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Кad god je bilo potrebno Srbija je pomagala Republiku Srpsku bez da smo pomoć tražili. To je prirodno i normalno, jer radi se o jednom narodu i jednoj sudbini na Balkanu. DNS je interes Republike Srpske i srpskog naroda iznad svake političke razlike. Prvi smo upozorili na opasnosti od kovida 19, i u zdravstvenom i u ekonomskom smislu. Borba protiv ove pošasti mora biti i jeste iznad svih političkih razlika, jer bolest ne bira prema političkoj pripadnosti kad utiče na zdravlje ili posao – naveo je Nešić.

Pročitajte još

On je pozvao sve da se prema ovoj temi tako i ponašaju, bilo da su vlast ili opozicija.

Nešić ističe da DNS izražava svoju sreću da je srpski narod jedan od rijetkih kojem su na raspolaganju sve efikasne vakcine, i sa istoka i sa zapada i to u Republici Srbiji.

– Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić Republici Srpskoj će, siguran sam, učiniti dostupnim dio kontigenta vakcina kojima raspolaže. Ne zato što neko moli nego zato što je saradnja, solidarnost i normalnost osnov toga što je Srbiji svaka svjetska vakcina danas na raspolaganju – istakao je Nešić.