Sudbine

POMOĆ STIGLA OD ONIH KOJI I SAMI IMAJU MALO Muhamed Kasim je migrant koji je skupljao pomoć za Aniku i Olivera

Prikupljanje novca za liječenje male Anike Manić juče je uspješno okončano, o čemu su javnost obavijestili njeni roditelji.

POMOĆ STIGLA OD ONIH KOJI I SAMI IMAJU MALO Muhamed Kasim je migrant koji je skupljao pomoć za Aniku i Olivera
FOTO: PRVA.RS/SCREENSHOT

Pored državljana Srbije, što u zemlji, što u dijaspori, ali i svih ljudi dobre volje iz regiona, novac je stigao i od onih koji i sami imaju malo, ali su pokazali veliko srce od migranata.

Muhamed Kasim, koga od milošte svi u kampu zovu Sima, sproveo je inicijativu u kojoj je ujedinio državljane Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka i Afrike koji se nalaze u prihvatnim centrima u Somboru, Kikindi, Krnjači i Obrenovcu, prenosi Blic.

Naime, jedna slučajna šetnja po Beogradu i pogled na bilbord gdje je stajao apel za pomoć maloj Aniki zaokupili su njegovu pažnju.

– Sve je počelo kada sam šetao Beogradom i vidio bilbord na srpskom jeziku, ali sam razumio da je potrebna pomoć za neko malo dijete. Kada sam došao ovde, pitao sam zaposlene o čemu se radi i da li bismo mi mogli nekako da pomgnemo. Tako smo napravili ove kutije – rekao je on za TV Prva.

Zaista im je, kako je dodao, stalo da nekako “pomognemo ljudima u ovoj zemlji”. Na kutijama se nalazi i prevod na arapskom, jer ne znaju svi engleski jezik.

– Sada svi znaju o čemu se radi i dodatno im objašnjavamo kada pitaju. Svi imamo prijatelje i u drugim kampovima i oni su se uključili – rekao je te dodao da su prvi put sakupili za Aniku 60.000, a drugi put za Olivera 20.000 dinara.