Politika

“SADA ĆEMO USELITI U SVOJU KUĆU” Dodik uručio pomoć za dvije porodice sa 14 DJECE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je danas 11.000 KM desetočlanoj porodici Mirčić u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Bronzani Majdan za završetak porodične kuće.

“SADA ĆEMO USELITI U SVOJU KUĆU” Dodik uručio pomoć za dvije porodice sa 14 DJECE
FOTO: RTRS

Sve što je potrebno biće urađeno za ovu porodicu tako da u narednih mjesec i po do dva mogu useliti u svoj novi dom. Takođe, uradićemo i dio asfalta prema njihovoj kući, a djeca koja završe školu dobiće i posao – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da društvo u cjelini mora voditi računa o višečlanim porodicama koje su neprocjenjivo bogatstvo.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se Republika Srpska suočava sa demografskim problemima i da je zbog toga važno voditi računa o porodicama koje imaju više djece.

Milena Mirčić, majka koja ima sedam kćerki i dva sina, zahvalila je Dodiku za uručenu pomoć i izrazila uvjerenje da će uskoro useliti u novu kuću.

– Od velike važnosti je da uđemo u svoju kuću, jer smo podstanari. Djeca su dobri učenici, neki od njih i studiraju i vjerujem da će nekada dobiti posao – rekla je Mirčićeva.

URUČENA POMOĆ VIŠEČLANOJ PORODICI KEKIĆ

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je višečlanoj porodici Kekić u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Stratinska uručio prigodnu pomoć i 5.000 KM za izgradnju porodične kuće.

Dodik je naveo da je on donirao 2.000 KM, da je 2.000 iz kabineta predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanovića i 1.000 iz kabineta gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

– Drago mi je što vidim bogatu porodicu koja ima pet sinova. Riješićemo im pitanje završetka izgradnje porodične kuće, a domaćin porodice će početi da radi u “Elektro-Krajini” – rekao je Dodik novinarima.

FOTO: RTRS
FOTO: RTRS

On je najavio da će biti završen i dio puta u Mjesnoj zajednici Stratinska.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je naglasio da je vidljiva pažnja za višečlane porodice u Republici Srpskoj svih nivoa vlasti.

– Grad Banjaluka na različte načine pokušava da podrži višečlane porodice. Razmatramo da od 1. septembra uvedemo subvencije za prevoz srednjoškolaca, a biće i socijalnih olakšica za vodu – dodao je Radojičić.

FOTO: RTRS
FOTO: RTRS

Domaćin Ranko Kekić zahvalio je za Dodiku i institucijama Republike Srpske za uručenu pomoć.

– Ovo je veoma značajno za moju porodicu kako bi riješili probleme sa kojima se suočavamo. Borimo se na različite načine, a vjerujem da ću uskoro dobiti i posao čime bi naša borba bila olakšana – rekao je Kekić.