Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POMOĆ ZA ISTAKNUTOG BORCA Prikupljeno 13.500 KM za liječenje Radomira Purkovića

Društvo
Autor:

Foto: Shutterstock

Rogatičaninu Radomiru Purkoviću, istaknutom borcu Vojske Republike Srpske kojem je zbog prestanka rada bubrega neophodna transplantacija u vrijednosti 65.000 evra, na donatorskoj večeri prikupljeno je 13.500 KM.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, koji je upriličio donatorsko veče u Rogatici s ciljem prikupljanja sredstava za Purkovićevu operaciju, naglasio je da je ovo tek početak i da će i u predstojećem periodu biti organizovane ovakve akcije.

– Opšti je zaključak prisutnih da Purković neće biti prepušten samom sebi i da će se svi maksimalno angažovati kako bi se prikupila potrebna sredstva – navedeno je u saopštenju iz opštine.

Sinoćnju akciju su podržali rogatički privredni subjekti, direktori, rukovodioci, odbornici, a učestvovao je i određen broj privrednika iz Han Pijeska.

– Zajedničkim snagama prikupljeno je 13.500 KM. Određen broj privrednika naknadno će uplatiti sredstva, jer nisu bili u mogućnosti da prisustvuju donatorskoj večeri – istaknuto je u saopštenju.

Purkovićevo zdravlje je ozbiljno narušeno hemoragijskom groznicom sa bubrežnim sindromom.

Sredstva podrške moguće je uplatiti Radomiru Purkoviću u domaćoj valuti na račun 5514802550027018 u Unikredit banci, a u inostranim valutama IBAN BA395514802850028327, SWIFT BLBABA22.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO