Gradovi

POMOĆ ZA STARE I UGROŽENE Donirano više od pet hiljada zaštitnih maski Centru za socijalni rad i Crvenom krstu u Trebinju

Trebinjski Centar za održivi razvoj i ekologiju uručio je 5.500 zaštitnih maski Centru za socijalni rad i Crvenom krstu.

POMOĆ ZA STARE I UGROŽENE Donirano više od pet hiljada zaštitnih maski Centru za socijalni rad i Crvenom krstu u Trebinju
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Pomoć za socijalno ugrožene u pandemiji virusa korona realizovana je u okviru projekta “Zaštitnim mjerema protiv kovida 19“.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića predsjednika Centra za održivi razvoj i ekologiju na ovaj način se pokušavaju zaštiti osobe iz te kategorije stanovništva i stari u Domu za stare osobe od novog virusa.

Sekretar trebinjskog Crvenog krsta Marica Tomović je navela da naredne sedmice počinje “Nedjelja solidarnosti“ kada će se dijeliti pomoć u higijenskim i prehrambenim artiklima starijim sugrađanima i višečlanim porodicama, uz koju će dobiti i zaštitne maske.

Projekat “Zaštitnim mjerama protiv kovida 19” provodi se u okviru UNDP projekta “Regionalni program loklane demokratije na zapadnom Balkanu”,  a finansira ga EU.

U Trebinju je danas potvrđen 21 slučaj novooboljelih od virusa korona, što je dnevni rekord od početka pandemije.