Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POMOZIMO DJEČAKU DA NASTAVI ŽIVOT!” Roditelji i sestrica su stradali, a ON JE OSTAO SAM  

Hronika
Autor:

Foto: Privanta arhiva/Facebook screenshot

Nakon tragične nesreće porodice Brkić iz Sarajeva u kojoj su poginuli Fatima Brkić, Almir Brkić i Lamija Selimović-Brkić, oglasilo se Savjet roditelja Kantona Sarajevo na “Fejsbuk” stranici.

– Sa teškim bolom i osjećajem tuge zbog posljednjeg tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao naš roditelj, član Upravnog odbora i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić, sa suprugom Lamijom i kćerkom Fatimom, želimo podijeliti javnosti veličinu onoga što je iza sebe ostavio naš profesor Brada.

Kao roditelj i nesebični entuzijasta, svojim humanim djelima zadužio je sve nas da ne smijemo posustati u činjenju dobra i svega onoga što čini ljubav prema djeci i svim ljudima sa kojima živimo.

Njegovo nesebično davanje u radu Savjeta roditelja bilo je za svaku pohvalu, bio je čovjek uvijek spreman pomoći drugima i prvi u svim humanitarnim akcijama.

Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas.

Zato tražimo od nadležnih ustanova, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, da poduzmu sve aktivnosti kako bi naš Bilal dobio svu potrebnu njegu, nastavio život, iako sa bolom koji će vječno nositi sa sobom, bez svojih najmilijih, ali da ne oskudijeva u onom što mu život znači.

Molimo sve medije za očuvanje novinarske etike i dostojanstva u izvještavanju o ovakvim i sličnim slučajevima, jer moramo misliti na one koji ostaju i kojima će vaši tekstovi uvijek biti dostupni i podsjećati na ono što se dogodilo – navodi se u saopštenju.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO