Sudbine

POMOZIMO VUKANU Malenom dečaku za bolje sutra neophodna je naša pomoć

Maleni Vukan Vasiljević, star je svega pet godina, a već ga je zadesilo preko desetine zdravstvenih problema. Sada mu je potrebna naša pomoć.

POMOZIMO VUKANU Malenom dečaku za bolje sutra neophodna je naša pomoć
FOTO: BUDIHUMAN.RS/SCREENSHOT

Naime, Vukan je rođen 26.07.2016. godine u Beogradu. Usljed prevremenog rođenja, nedovoljno razvijenih pluća, nedostatka kiseonika, moždanog krvarenja bio je u inkubatoru i na respiratoru prvih dana svog života, prenosi Blic.

Deficit kiseonika je ostavio vidne posljedice po Vukanov mozak u vidu oštećenja bijele moždane mase. Pored toga, nakon rođenja Vukan je imao hemolitičku anemiju koja je za posljedicu imala žuticu koja je trajala nekoliko mjeseci.

Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Osim svega navedenog Vukan je imao i refluks (vraćanje hrane nakon obroka) alergiju na brojne namirnice. Imao je i strabizam koji je operisao.

Prohodao je sa dvije i po godine, progovorio u približno vrijeme. Fina motorika mu je narušena, ali je krupna (hod) najveći problem. Povećan tonus je onemogućavao pravilan razvoj motorike.

Uz svakodnevan rad i vježbe Vukan je napredovao. Svakim danom su mu hod i držanje bolji ali je potrebno još rada da bi dostigao svoj maksimum.

Vukan je druželjubiv i komunikativan dječak. Lijepo i jasno se izražava, pamti i prepričava radnje. Redovno pohađa logopedsko-defektološke tretmane. Redovno ide na hipoterapije i plivanje.

Roditelji žele da pokušaju poboljšati Vukanovo zdravstveno stanje tretmanom fetalnim matičnim ćelijama u klinici u Kijevu. Za to im je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smještaj.

Za Vukanovo bolje sutra! Budimo humani!

Kako možete da pomognete Vukanu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1133 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1133 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248267-30

Uplatom na devizni račun: 160600000124845160

IBAN: RS35160600000124845160

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Prihvati notifikacije