Sudbine

"Pomozite maloj Vanji" Patrijarh Porfirije riječima apostola poziva dobre ljude da pomognu petomjesečnoj bebi (FOTO)

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije pozvao je sve dobre i humane ljude da pomognu petomjosečnoj Vanji Malović, rođenoj 13. maja, koja je oboljela od izuzetno rijetke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije prvog tipa - koja kroz gubitak životnih funkcija vodi teškim patnjama i smrtnom ishodu.

"Pomozite maloj Vanji" Patrijarh Porfirije riječima apostola poziva dobre ljude da pomognu petomjesečnoj bebi (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poslije priprema u Srbiji njeno lečenje se nastavlja izuzetno skupom genskom terapijom Zolgensma u inostranstvu, naveo je patrijarh Porfirije na svom instagram nalogu.

Kako je rekao, neka nas u tom blagoslovenom poduhvatu nadahnjuju riječi Apostola Pavla: “Nosite bremena jedan drugoga, i tako ispunite zakon Hristov”, kao i samoga Gospoda Hrista: “Кad ne učiniste jednome od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste”.

Sa bolom sam primio vest da je jedan od najmlađih članova naše Crkve, petomesečna Vanja Malović (13. maj 2021.), oboljela od izuzetno rijetke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije prvog tipa – koja kroz gubitak životnih funkcija vodi teškim patnjama i smrtnom ishodu. Pošto se, posle priprema u Srbiji, Vanjino liječenje nastavlja izuzetno skupom genskom terapijom Zolgensma u inostranstvu, pozivam svu braću i sestre, sve dobre i humane ljude, da pomognu Vanji da ozdravi. Neka nas u tom blagoslovenom poduhvatu nadahnjuju reči Apostola Pavla: „Nosite bremena jedan drugoga, i tako ispunite zakon Hristov“ (Gal 6, 2), kao i samoga Gospoda Hrista: „Kad ne učiniste jednome od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste“ (Mt 25, 45).

Neka Gospod podari iscjeljenje Vanji i svima koji ga traže!, napisao je patrijarh.

Podatke o upućivanju sredstava Vanjinoj porodici i drugim detaljima objavila je humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić”.

Prihvati notifikacije