Društvo

Ponegdje kratkotrajni prekidi zbog radova na putu: U većem dijelu Srpske saobraćaj se odvija nesmetano

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, a u toku dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u gradskim zonama, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Ponegdje kratkotrajni prekidi zbog radova na putu: U većem dijelu Srpske saobraćaj se odvija nesmetano
FOTO : SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Iz AMS-a napominju da je do ponoći na svim putevima na području Bijeljine zabranjen saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Vršani-Rača, u rejonu Velinog Sela, zbog sanacije saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Pročitajte još

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Gradiška-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Brčko-Lepnica/Lončari.

U FBiH zbog radova se vozi sporije na magistralnom putu Jablanica-Mostar, u Donjoj Jablanici, zatim na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije