Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PONOS SRPSKE Zlatna Tijana Bošković u posjeti školi u kojoj je prvi put ZAIGRALA ODBOJKU

Sport
Autor:

Foto: Srna

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković posjetila je danas bilećku Osnovnu školu “Petar Drugi Petrović Njegoš”, koju je pohađala i gdje je počela trenirati odbojku.

Najbolja odbojkašica svijeta i Evrope izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da posjeti svoju školu, te dodala da je iz ove škole ponijela najljepše uspomene svog djetinjstva.

– U ovoj sali sam počela da treniram odbojku i bilo je lijepo prisjetiti se svega toga. Ovim mlađim generacijama sam poručila da budu dobri i slušaju svoje nastavnike kao što smo mi slušali. Mislim da je osnovno znanje jako bitno, da mogu mnogo toga da nauče – poručila je Boškovićeva.

U školskoj sali odigran je dio utakmice, a direktor Zorica Pekić uručila je Boškovićevoj prigodne poklone. Tijana se fotografisala sa školskim odbojkaškim timom i potpisala nekoliko lopti.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi Miroslav Perućica, koji je trenirao Tijanu u školskom odbojkaškom timu, istakao je da su u vrijeme dok je Tijana trenirala, tri puta bili prvaci Republike Srpske.

– Tijana je dvije godine proglašavana za najboljeg igrača, iako je bila po dvije-tri godine mlađa od generacija koje su učestvovale na turnirima – istakao je on.

Perućica je rekao da su u Odbojkaškom klubu “Hercegovac” u pionirskom uzrastu bili pet godina prvi ili drugi u BiH, od toga je tri puta Tijana bila u timu i svaki put je bila proglašena za najbolju odbojkašicu Srpske, odnosno BiH.

On je dodao da je uspjeh Tijane Bošković veliki podstrek za djevojčice koje se bave odbojkom, ali i drugim sportistima.

Učenica Osnovne škole “Petar Drugi Petrović Njegoš”, koja je i član odbojkaške sekcije ove škole, Emilija Albijanić rekla je da joj je drago što je Tijana baš iz Bileće i da je ona ovu opštinu prikazala u najboljem svjetlu.

Tijana Bošković je danas posjetila i Narodnu biblioteku “Vladimir Gaćinović” u Bileći gdje joj je uručena monografija o znamenitim Hercegovcima, među kojima se nalazi i ime proslavljene odbojkašice Tijane Bošković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO