Sport

PONOSAN NA IGRAČE Lalatović: Vojvodina je kao Koperfild, naši rezultati to pokazuju

Trener Vojvodine Nenad Lalatović potvrdio je da napušta Novi Sad i da već zna ime novog kluba a na utakmici protiv Radničkog iz Niša daće šansu mlađim igračima.

PONOSAN NA IGRAČE Lalatović: Vojvodina je kao Koperfild, naši rezultati to pokazuju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je pohvalio svoje igrače za koje kaže da su najzaslužniji za sve uspjehe i rezultate Vojvodine u protekle dvije sezone.

– Moram da priznam da jako teško motivišem tim, jer imamo mnogo igrača kojima ističu ugovori i oni mi i sami govore „šefe, nismo dobili nove ugovore, a nismo još našli drugi klub, ne daj bože da se povrijedimo, možemo da ostanemo godinu dana na ulici bez kluba i bez primanja“. Ponosan sam na svoje igrače, oni su snaga našeg kluba, jer onako odigrati drugo poluvrijeme protiv Crvene zvezde, sa tri stopostotne šanse Zukića, Bojića i Gemovića, dokaz je veličine. Takođe, moram da dodam da smo mi ovde Koperfildi jer budžet Crvene zvezde iznosi 30 miliona evra, Partizanov je 20 miliona, Čukarički ima četiri do pet miliona evra, a Vojvodina 2,5. To ne govorim da bih hvalio sebe već igrače, koji zaslužuju nove ugovore. Novi stručni štab će dovesti nove igrače, ali ne treba Vojvodina sada da dovodi 10 novih fudbalera, jer će biti jako teško da ponove ovakve dvije sezone. Ipak, ja upravi kluba želim da nađu bolje igrače, koji će im donijeti bolje rezultate nego mi, a želim im i da nađu boljeg trenera od mene, iako sam siguran da u narednih 50 godina niko neće ponoviti uspehe iz prethodne dve godine – naglasio je trener  „stare dame i istakao da Vojvodina poslije duže vremena ima priliku da igra jesen u Evropi.

– Vojvodina ima prvi put priliku da uđe u grupnu fazu evropskog takmičenja i da zaradi ogroman novac, jer prvo kolo ne igra, u drugom i trećem je povlašćena i tek u četvrtom mogu da izvuku zvučnog rivala. Ne znam da li vodeći ljudi u klubu razmišljaju u tom pravcu, ali nije lako da se 7-10 novih igrača lako uklopi u tako kratkom periodu, sa novim trenerom. Po mom mišljenju mnogo teže će ući u grupnu fazu u takvim okolnostima, iako je prilika zaista velika – dodao je on.

Lalatović je potvrdio da će šansu protiv Radničkog dobiti neki mlađi igrači, a posebno je istakao Vladimira Miletića, člana omladinskog tima Vojvodine.

Prihvati notifikacije