Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PONOVO BEZ SAGLASNOSTI Upravni odbor UIO BiH prihvatio samo doradu Zakona o postupku indirektnog oporezivanja

Biznis
Autor:

Foto: UIO/RAS Srbija

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH odlučio je na današnjoj sjednici u Mostaru da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku indirektnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu s iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na idućoj sjednici.

Ni na današnjoj sjednici nije bilo saglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godine, saopšteno je iz UIO BiH.

-Nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju januar-mart 2019. godine – ističu iz UIO BiH.

Članovi UO nisu postigli saglasnost ni o načinu rješavanja problema u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 milijuna KM glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Na inicijativu poslodavaca u BiH danas je razmatran i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi ovaj podzakonski akt bio izmijenjen.

Na današnjoj sjednici razmatrana je informacija o stanju i aktivnostima UIO BiH za posljednji kvartal 2018. godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO