Hronika

Ponovo odloženo suđenje Miki Aleksiću: Samozvani učitelj glume odbio da odgovora na pitanja advokata

Suđenje samozvanom učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svoje škole, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo, ovog puta za 20. decembar.

Ponovo odloženo suđenje Miki Aleksiću: Samozvani učitelj glume odbio da odgovora na pitanja advokata
FOTO: ORAN ILIĆ / RINGIER

Do odlaganja pretresa je došlo jer je Aleksić odbio da odgovara na pitanja advokata Jugoslava Tintora. Aleksić je svoje odbijanje pravdao na bizaran način, kako je naveo, “time što je Tintor 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premjestio u javnost”

Advokat Tintor rekao je da Aleksićevo obrazloženje najbolje govori o njegovoj odbrani i otkrio da je optuženom uspio da postavi samo jedno pitanje – “da li je ikada bio učitelj glume”.

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična djela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja. On je negirao djela koja mu se stavljaju na teret, a na prethodna tri ročišta je iznosio odbranu.

FOTO: ORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: ORAN ILIĆ / RINGIER

U tim izlaganjima je svjedočenja oštećenih poredio sa serijom “Seks i grad” i sa meksičkim sapunicama.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamjenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, koji je ukinut u martu ove godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije