Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PONOVO UHAPŠEN Sin Sinana Sakića opljačkao i PRETUKAO KROJAČA

Hronika
Autor:

Foto: Slobodan Pajić/RAS Srbija

Rašid Sakić, sin nedavno preminulog pjevača Sinana Sakića, u srijedu uveče je ponovo uhapšen, ovoga puta zato što je u Loznici pretukao i opljačkao jednog krojača u Loznici.

Rašid i njegov drug M. Č. su upali u krojačevu radnju, gazdu pretukli i opljačkali, a nakon toga mirno otišli u kafić i naručili piće. Upravo u kafiću ih je uhapsila policija kojoj je opljačkani i pretučeni krojač prijavio razbojništvo.

Sinanov najstariji sin je privođen još kao maloljetnik i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. “Karijeru” je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji “Sablja” priveden je i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici.

Posljednji put iz zatvora je pušten sredinom prošlog aprila, nakon što je u Padinskoj skeli, izdražao 12-godišnju kaznu zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića, kao i posjedovanja droge, 22. maja 2002. godine u Loznici. Na suđenju je utvrđeno da je Rašid Sakić sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je nekoliko hitaca iz pištolja u pravcu obojice. Jedan metak je pogodio Despotovića, koji je od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Lazić pobjegao, i to nepovrijeđen. U istom postupku osuđen je i Lazić jer je s umišljajem pokušao da ubije Sakića, kome je u toku tuče ispalio nekoliko hitaca u leđa i povrijedio ga.

Samo nekoliko nedjelja poslije Rašidovog puštanja iz zatvora, njegov otac Sinan je 1. juna preminuo u porodičnom stanu u Beogradu, na Dorćolu, u 62. godini života. Sinan nije odobravao to što je radio i javno ga je krivio i smatrao da treba da ispašta za napravljene greške. Popularni pjevač je u intervjuima medijima priznao da je sina u zatvoru posjetio samo jednom, dok ga u bolnici nije obišao, piše Blic.

– Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog… Kako je to moglo da se desi?! I onda sam rekao “ne, ja ni u snu ne idem”. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti” – ispričao je tada Sinan.

Kako je rekao, nikada niko nije rekao da je njegov sin pucao nakon što su pucali na njega, ali pored svega toga ne brani ga.

Tokom boravka u zatvoru, u oktobru 2017. godine, u vrijeme kada je Sinan bio u bolnici, Rašid je tražio da ga puste da vidi oca, ali je njegov zahtjev odbijen. Ipak, uspio je da oca vidi i izgladi odnose sa njim, kada je odslužio zatvorsku kaznu.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO