Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PONOVO USTAŠKE PJESME Kitarovićeva i teniseri “dernečili” uz Tompsona

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović organizovala je prijem hrvatskih tenisera koji su osvojili Dejvis kup, nakon čega je uslijedila zabava uz “hitove” Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaških simbola.

Ona je u svom kabinetu uručila odlikovanja igračima i članovima stručnog štaba hrvatske Dejvis kup reprezentacije i održala lekciju o odgovornom ponašanju i mladima koji u teniserima vide uzore.

Liberalni portali navode da je nakon toga uslijedio “dernek sa Tompsonovim pjesmama”.

Kitarovićeva je otpjevala Tompsonov “šlager” – “Lijepa li si”, a sve je snimio i na svom Instagram profilu objavio selektor Željko Krajan.

U više navrata, Kitarovićeva je priznala da voli Tompsonovu muziku i da ne zna za neke njegove sporne pjesme.

Međutim, Tompsonov najveći “hit” bila je pjesma “Jasenovac i Gradiška Stara”, koja slavi ustaške logore i klanje Srba. Tu su i “Čavoglave”, koje počinju sa pozdravom “Za dom spremni!”, te niz stihova iz drugih pjesama koje imaju ustaške aluzije. Zbog toga je Tompsonu zabranjeno da pjeva van Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović pjevala je iz sveg glasa Tompsonove pjesme i tokom posjete hrvatskoj dijaspori u SAD.

Javni pravobranilac Lora Vidović pozvala je nedavno Tompsona da iz svoje pjesme izbaci ustaški pozdrav “Za dom spremni!” i upozorila da hrvatska policija ne podnosi prekršajne prijave zbog isticanja ustaških simbola.

Ona je za riječki Novi list istakla da relativizovanje zločina Nezavisne Države Hrvatske narušava osnovne vrijednosti hrvatskog Ustava, a izostanak reagovanja stvara prostor za mržnju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO