Zabava

PONUDILA POLA MILIONA DOLARA Lejdi Gagi vraćeni psi oteti tokom šetnje

Dva francuska buldoga Lejdi Gage, koji su ukradeni za vrijeme šetnje u Holivudu, pronađena su zdrava.

PONUDILA POLA MILIONA DOLARA Lejdi Gagi vraćeni psi oteti tokom šetnje
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Američka je pjevačica ranije njihovu pronalazaču ponudila nagradu od 500.000 dolara, saopštila je policija u Los Anđelesu.

Francuske buldoge Koji i Gustava u srijedu naveče otela su dvojica muškaraca. Jedan od njih je pucao u Lejdi Gagina šetača pasa, a zatim su obojica pobjegla automobilom.

– Psi Lejdi Gage predani su lokalnoj policijskoj stanici. Pronađeni su nepovrijeđeni i predani predstavnicima njihove vlasnice – objavila je na Tviteru policija Los Anđelesa (LAPD), a prenosi AFP.

Ljubimce je pronašla neimenovana žena, koja je kontaktirala saradnike poznate pjevačice, a voditelj LAPD-ja je rekao kako “nije vjerojatno da je ona umiješana u napad niti se s njim povezuje”. Kriminalistička istraga je u toku.

Gaga, koja je trenutno u Rimu gdje snima film, svoja je tri buldoga ostavila s čuvarima kod kuće u Holivudu.

Njezin šetač pasa Rajan Fišer je u napadu dvojice muškaraca poluautomatskom puškom u srijedu nešto iza 22 sata povrijeđen te je zbog lakših povreda prevezen u bolnicu. Treći Gagin pas, kujica Miss Asia je pobjegla, no nedugo nakon napada je pronađena.

Snimak nadzornih kamera pokazuje kako se Fišer bori s dvojicom muškaraca koji su izašli iz bijelog „sedana“, a potom ga je jedan od otmičara pogodio u područje prsnog koša, piše AP.

Gaga je na Instagramu ponudila 500.000 američkih dolara pronalazaču svojih kućnih ljubimaca. Francuski buldozi relativno su rijetka vrsta pasa koja se može prodati za nekoliko hiljada dolara. Istražitelji žele utvrditi jesu li ih lopovi ukrali znajući da psi pripadaju pop zvijezdi ili su ih samo željeli preprodati zbog zarade.

Lejdi Gaga posebno je vezana za svoje pse, koji je često prate na javnim događanjima, a njihove fotografije često objavljuje na društvenim mrežama, piše Jutarnji.