Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POPUT PORODIČNOG HORORA Mladić koji je SJEKIROM UBIO MAJKU ide na liječenje

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Edin Brica koji je sjekirom usmrtio svoju majku i nanio povrede svojoj strini u mjestu Ždrimci, opština Gornji Vakuf/Uskoplje, liječiće se u psihijatrijskoj ustanovi šest mjeseci.

Odlučilo je ovo savjet Kantonalnog suda u Novom Travniku. U rješenju se navodi kako je Brica počinio ovo krivično djelo u stanju neuračunljivosti jer boluje od šizofrenije.

Podsjećanja radi, on je 4. maja prošle godine oko 10.30, ispred porodične kuće uzeo sjekirom i drvenom drškom s leđa prišao majci Refiji te je metalnim dijelom udario u glavu nakon čega je pala na tlo.

On je nastavio udarati i nanio joj povrede na području čela, lom čeone kosti, lom lobanje, nagnječenje moždanog tkiva, krvarenje u mozgu, razdor očnih jabučica, prijelom očnih kostiju, prijelom gornje vilice itd.

Potom je otišao do kuće svoje strine Hamide koja je od njegove kuće udaljena 50 metara i po ulasku uzeo kuhinjski nož te joj istim zadao udarce u predjelu vrata, glave i desnog ramena od čega je zadobila povrede: dva reza na vratu, rez na uhu i rez na ramenu. Srećom, bilo je riječ o lakšim tjelesnim povredama.

Majka mu je pala u komu i preminula nakon četiri mjeseca u Opštoj bolnici u Bugojnu. Brica se oslobađa troškova suđenja.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO