Svijet

PORAĐALA SE U VRIJEME EKSPLOZIJE Beba se rodila osvjetljena telefonima, a onda su se dali u BIJEG (FOTO, VIDEO)

Kad bi upitali Edmonda Knajsera da opiše utiske sa rođenja svog sina, rekao bi da ga je u tom trenutku “drmao adrenalin”, ali ne zato što je mali Džordž njegovo prvo dijete, već zato što je rođen svega nekoliko trenutaka nakon ogromne eksplozije u luci Bejrut, koja je maltene uništila bolnicu, uključujući sobu njegove supruge, piše CNN.

PORAĐALA SE U VRIJEME EKSPLOZIJE Beba se rodila osvjetljena telefonima, a onda su se dali u BIJEG (FOTO, VIDEO)
FOTO: SHUTTERSTOCK

Edmond i njegova žena Ema prijavili su se u bolnicu Sent Džordž u utorak ujutro, spremni za porođaj. Dok je Ema čekala da se porodi, Edmond je odlučio da snima. U trenutku kad je ušao u sobu u kojoj je bila njegova žena čula se eksplozija i staklo sa prozora je popadalo na pod.

– Sve okolo se razbilo. Pomogao sam sestri koja je pala na pod ispred Eminog kreveta da ustane i onda odvukao nju sa krevetom na bezbjedno mjesto – priča Edmond.

Ljekari i sestre su, kako kaže, bili veoma profesionalni, piše Blic.

– Započeli su porođaj kao da se ništa nije dogodilo – rekao je on, dodajući da su glavna operaciona sala, lijekovi i instrumenti bili potpuno uništeni.

Yesterday My son George was Born under a catostraphic blast! It was crazy! I did not believe we came out alive. My wife…

Posted by Eddy Khnaisser on Wednesday, August 5, 2020

– Moja žena je morala da se porodi bez ikakvih lijekova. Istovremeno, nije bilo struje pa su ljekari i sestre držali mobilne telefone da je osvijetle – naveo je Edmond.

On je potom otišao do svojih i Eminih roditelja koji su čekali sa druge strane bolnice.

– Bolnica se pretvorila u lavirint. Sve je bilo potpuno uništeno. Stavili su Emu na plastičnu stolicu i odveli je na parking, morali smo da prepješačimo 600 metara, ona svježe zašivena i sa bebom starom 10 minuta kako bismo ušli u auto i odvezli se na bezbjedno – priča Edmond.

Njegova majka je povrijedila plućno krilo, ali je u stabilnom stanju. Kad su novopečeni roditelji izašli iz bolnice i odvezli se osam kilometara istočno do sledeće, bili su šokirani posljedicama eksplozije.

Porođaj uz svjetlost sa mobilnih telefona

– Nismo znali da je eksplozija bila toliko velika i da je toliko ljudi povrijeđeno – rekao je Edmond, dodajući da su ljekari i njegova žena “superheroji”.

– Lekari su mogli da se uplaše i odu, ali niko od njih nije otišao – istakao je on.

A otkako se mali Džordž rodio, ljekari održavaju kontakt sa parom svakog dana.

– Bili smo kao porodica tamo na podu bolnice – kaže Edmond.

On i Ema su odveli svog sina kući u petak uveče, a Edmond ističe da je zadovoljan što je njegova porodica zdrava i na bezbjednom.

U eksploziji u Bejrutu 4. avgusta u kojoj je sravnjena skoro čitava luka poginulo je najmanje 154 ljudi, a ranjeno preko 5.000.