Politika

"PORAST NAPADA NA SRBE" Petković traži zaštitu međunarodnih misija na Kosovu (FOTO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ukazao je danas na porast broja napada protiv Srba u pokrajini i zahtjeva angažovanje međunarodnih misija na njihovoj zaštiti.

"PORAST NAPADA NA SRBE" Petković traži zaštitu međunarodnih misija na Kosovu (FOTO)
FOTO: N1/SCREENSHOT

Kuća povratnika Ilije Tošića u Osojanu je opljačkana. Juče su oskrnavljena dva groba u Klokotu. Broj napada protiv Srba, posebno južno od Ibra, raste. Zahtjevamo od međunarodnih misija angažovanje na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji napisao je Petković na Tviteru.

On je objavio i fotografije opljačkane kuće u Osojanu i oskrnavljenog groba u Klokotu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da je u Osojanu obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića, dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji.

Kancelarija je izrazila posebnu zabrinutost zbog ovog slučaja, jer su Srbi povratnici jedna od najosjetljivijih kategorija stanovništva.

Slučaj iz Osojana prijavljen je nadležnim organima, uz zahtjev da se pljačkaši u najskorije vrijeme privedu pravdi, kako bi se pokazala elementarna briga za život Srba na KiM i efikasnost kako institucija u Prištini tako i međunarodnih misija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije