Društvo

POREZNICI PRIJETE ZAPLJENOM IMOVINE Ističe rok za plaćanje poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2019. godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

POREZNICI PRIJETE ZAPLJENOM IMOVINE Ističe rok za plaćanje poreza na nepokretnosti

Naime, propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa je najkasnije do 30. septembra 2019. godine. -Naglašavamo da će svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. Takođe, Poreska uprava RS će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze poručuju iz Poreske uprave RS.

Cilj Poreske uprave RS nije samo kažnjavanje poreskih obveznika i provođenje postupaka prinudne naplate, te iz tog razloga na vrijeme, prije isteka roka, podsjećaju poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje eventualne obaveze.

Pored toga, Poreska uprava Republike Srpske poziva i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 КM do 1.500 КM za fizička lica, te od 1.000 КM do 3.000 КM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije