Hronika

PORODICE RAZOČARANE Najavljene žalbe na presudu Rustempašiću koji je autom ubio majku i kćerku

Kantonalni sud u Novom Travniku danas je prvostepenom presudom Nermina Rustempašića osudio na 15 godina i šest mjeseci zatvora, a muž ubijene Azre i otac ubijene Alme, Mirnes Hajrić bio je razočaran presudom.

PORODICE RAZOČARANE Najavljene žalbe na presudu Rustempašiću koji je autom ubio majku i kćerku
FOTO: AVAZ.BA/RAS SRBIJA

Današnje suđenje Nerminu Rustempašiću Mirnes je preslušao u suzama, a nakon što je izašao iz zgrade Kantonalnog suda u Novom Travniku u izjavi za medije naveo je nekoliko pogrešnih tvrdnji koje su pratile tok suđenja, ali je iskazao i nadu da će Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona uložiti žalbu na ovu kaznu koja nije maksimalna.

Svoju izjavu je počeo zahvalom bogu za sve te je naveo da je “bog jedini koji pravedno sudi te da će pravedan sud on donijeti onome koji je učinio ovo djelo, ali i onima koji su danas pogrešno presudili”.

Nermin Rustempašić za ubistvo majke i kćerke osuđen na 15 godina i 6 mjeseci zatvora.

Pročitajte još

To što je vještak uradio je jako loše, jako loš postupak i što se tiče Tužilaštva SBK čiji sam i sam radnik. Hoće li biti neke sankcije, to mi je svejedno, ali mislim da je se ovo trebalo malo bolje uraditi – kazao je Mirnes.

Ni otac ubijene Azre Smajil Purić nije bio zadovoljan današnjom presudom koja, kako kaže, nije ni blizu maksimalne koju su očekivali te je najavio žalbu Vrhovnom sudu.

(Klix)