Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PORODICE STRADALIH MLADIĆA U ŠOKU U eksploziji su potpuno izgorjeli, identifikacija njihovih tijela može da potraje i do pola godine

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Transport posmrtnih ostataka Mladena Petrovića i Aleksandra Sakovskog iz Kraljeva zavisi od dužine postupka identifikacije koja može potrajati i do šest mjeseci, saznaje “Blic“.

Tijela dva Srbina poginula u stravičnoj eksploziji nakon sudara i eksplozije kamiona u kom su se nalazili, nalaze se u jedva prepoznatljivom stanju.

Nakon udesa došlo je do stravične eksplozije u kojoj je kamion gotovo potpuno izgorio, a vatra je zahvatila i tijela Petrovića i Savkovskog.

Kako saznajemo od porodice stradalih mladića, ukoliko se bude zahtjevala ekspertiza tijela, to znači da će biti potrebni i DNK nalazi, a to onda može potrajati i šest mjeseci.

S druge strane, ukoliko tijela Mladena i Aleksandra budu identifikovana ovih dana, onda se vrlo brzo mogu transportovati u Srbiju, gdje bi bili sahranjeni. Međeutim, problem nastaje ukoliko tijela ne budu mogla vizuelno da budu identifikovana, kako porodice mladića i strahuju.

– Prema posljednjim informacijama koje imam, a koje sam dobio od menadžera firme u kojoj su radili, trenutno se traže sve moguće njihove fotografije, kako bi ih identifikovali. Čuo sam da je Aleksandrovo telo poprilično izgorjer je on u tom trenutku vozio kamion, dok je moj brat Mladen, tada spavao u delu za odmor vozača. Moguće je da njegovo nije toliko stradalo. Ukoliko ne budu mogli vizuelno da ih identifikuju, moraće da urade DNK analizu i ceo proces oko transporta posmrtnih ostataka može potrajati i do šest meseci – kaže za „Blic“ Nikola Petrović, stariji Mladenov brat.

Zubarski kartoni bi prema riječima Nikole mogli da odigraju veoma važnu ulogu, ali pitanje je da li će se pronaći.

Kako smo saznali, Aleksandar Sakovski je u Kraljevu živio sa bratom kod babe. Njih dvojica su došli iz Mostara.

– Aleksandar je prije nego što je otišao u Ameriku prije dvije godine, nešto kratko radio u Beogradu. Sa bratom je živio kod bake u Kraljevu. A njih dvojica su iz Mostara došli prije osam godina. Mislim da mu je brat u Njemačkoj, a da su njegovi ostali u Mostaru – rekao nam je jedan Aleksandrov poznanik,.

Ali da bi se tijela transportovala, potrebno je da se prikupi 200.000 dolara. Kamiondžije iz Amerike i njihovi prijatelji uspeli su za samo jedan dan da sakupe oko 100.000 dolara.

– Veliki je odziv, svakog trenutka stižu uplate od pet pa do čak 5.000 dolara. Cilj je da se prikupi 200.000 kao pomoć za obe porodice i kako bi porodica mogla da transportuje svoje najmilije u Srbiju – rekao je jedan naš zemljak iz SAD.

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sakovski (31) iz Kraljeva poginuli su u srijedu u američkoj državi Ililnois u blizini Hadsona u sudaru kamiona. Do udesa je došlo kada je vozač jednog od kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu, prešao u drugu traku, direktno se sudario sa drugim kamionom, zbog čega je došlo do eksplozije i požara. U jednom od njih nalazili su se i prijatelji iz Kraljeva koji su posljednje dvije godine zajedno krstarili američkim drumovima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO