Politika

PORODIČNA POLITIKA Među odbornicima u Srpskoj kćerka načelnika opštine i sin predsjednika stranke (FOTO)

Protekli lokalni izbori u BiH ostaće upamćeni i po trendu ulaska u politiku članova porodice poznatih političara, od lokalnog, do najvišeg nivoa vlasti.

PORODIČNA POLITIKA Među odbornicima u Srpskoj kćerka načelnika opštine i sin predsjednika stranke (FOTO)
FOTO: SINISŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Miroslav Drljača (SNSD) ponovo je izabran za načelnika opštine Novi Grad, ali će u lokalnu vlast, po svemu sudeći, ovaj put još jedan član porodice.

Na odboničkoj lisi SNSD u Novom Gradu je i Jovana Drljača, kćerka načelnika opštine. Na listi je bila posljednja, a na osnovu obrađenih 98,08 odsto biračkih mjesta, popela se na visoko šesto mjesto.

Budući da je SNSD osvojio najviše glasova i za odbornike, sve su prilike da će Jovana u odborničke klupe.

U Banjalucu je Demokratski savez DEMOS trenutno šesta politička partija po izborima te bi u Skuštini grada trebalo da ima dva odbornika.

FOTO:
FOTO:

Novo i najzanimljvije ime na listi je Đuro Čubrilović, sin predsjednika stranke i predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića.

FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Nedeljko Čubrilović

Čubrilović mlađi je na izbore izašao na 15. mjestu na listi, ali je uspio da osvoji 1.507 glasova i popeo se na drugo mjesto. Njegov otac u imovinskom kartonu iz 2018. za sina nije naveo da posjeduje bilo kakvu imovinu, primanja, ni kredite.