Društvo

POROĐAJ NA ZADNJEM SJEDIŠTU AUTOMOBILA Beba nije mogla da sačeka da stigne do porodilišta

Neobična situacija jutros ispred Instituta za majku i dijete u samom dvorištu - na zadnjem sjedištu automobila nalazila žena čiji se porođaj uveliko odvijao, ali se brzom reakcijom ljekara i medicinskog osoblja Instituta sve završilo na najbolji način.

POROĐAJ NA ZADNJEM SJEDIŠTU AUTOMOBILA Beba nije mogla da sačeka da stigne do porodilišta

Ispred službe Ginekologije parkirala su se kola u kojima se žena na zadnjem sjedištu porađala, a beba je skoro potpuno izašla iz porođajnog puta. Odmah je izašao i ginekolog Instituta prim. dr Zoran Aleksov koji je završio porođaj i presjekao pupčanu vrpcu – kaže za Blic načelnik Instituta Radoje Simić.

Porođaj je prošao bez komplikacija, a majka i beba biće prebačeni u GAK “Narodni front”.

– Beba je odnijeta na odjeljenje Intenzivne njege, u pitanju je djevojčica i, prema prvim analizama, nema anomalija, niti bilo kakvih poremećaja zdravstvenog stanja. Majka je takođe zbrinuta na najbolji način i dogovoren je transport u Narodni front – objašnjava načelnik Simić.

Roditelji bebe imaju prebivalište u Beogradu, ali su porijeklom iz Prizrena.

– Bilo je problema u komunikaciji. Njihova beogradska adresa je u Sremčici, ali su porijeklom s Kosova. Saznali smo da je to treće dijete majci. Oni su najprije krenuli iz Sremčice u porodilište u Zemun, ali nisu znali da nije u funkciji jer je Zemunska bolnica sada kovid bolnica. Neko ih je onda vjerovatno uputio ka Institutu. Najbitnije je da je srećan kraj i da nije bilo kritičnih trenutaka, sem toga što je porođaj bio van bolničkih uslova, ali nije bilo ništa rizično – kaže načelnik Simić.

Mami i bebi biće obezbjeđena sva potrebna dalja briga u GAK “Narodni front”.