Sport

PORTUGALCI VJERUJU U USPJEH Gama: Spremni smo za duel sa Borcem

Ekipa Rio Avea trenutno je na treningu na Gradskom stadionu pred sutrašnji duel sa Borcem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a prije izlaska na teren Portugalci su imali konferenciju za novinare.

PORTUGALCI VJERUJU U USPJEH Gama: Spremni smo za duel sa Borcem
FOTO: DARKO BASARA/RAS SRBIJA

U Trofejnoj sali bio je pomoćni trener Augusto Gama jer je on morao da daje izjave po propisima UEFA s obzirom da šef stručnog štaba Mario Silva nema licencu.

– Nismo imali previše vremena za uigravanje, ali smatram da posjedujemo kvalitet i potrudićemo se da dobijemo ovu utakmicu. Spremili smo se za meč, očekujemo da će stvari teći kako smo planirali i da ćemo na kraju slaviti – poručio je Gama, te na pitanje o velikim igračkim promjenama i odlasku važnih igrača dodao:

– Imamo širok i kvalitetan igrački kadar da nadoknadimo sve odlaske.

FOTO: DARKO BASARA/RAS SRBIJA
FOTO: DARKO BASARA/RAS SRBIJA

Pobjednik sutrašnjeg meča će u narednom kolu igrati protiv Bešiktaša.

– Ne razmišljamo uopšte o utakmici sa turskim klubom, sada smo skoncentrisani samo na duel sa Borcem – istakao je Gama.

Kapiten Rikardo Monteiro Tarantini takođe smatra da njegova ekipa može biti uspješnija od Borca.

– Kod nas prvenstvo nije počelo, odigrali smo samo tri prijateljske utakmice, a sa druge strane Borac je već imao sedam prvenstvenih mečeva, to može da nam bude problem. Svakako je i domaći teren mala prednost Banjalučana, ali ipak o pobjedniku na kraju odlučuje fudbalski kvalitet. Sigurni smo da će igrači Borca dati sve od sebe, ali isto tako smo i mi došli ovdje da ostvarimo rezultat koji će nas odvesti dalje – rekao je Tarantini.