Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PORUKA BORENOVIĆA “Umjesto ‘Goodbye BiH’ sada je kod Dodika ‘Welcome back BiH'”

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U moru priča i izjave “Goodbye BiH” vjerovatno je sada “Welcome back BiH” i to pokazuje svu nemoć Dodika, uz svu nepotrebnu galamu, koja nas dovodi u dodatne turbulencije, rekao je danas u Banjaluci predsjednik PDP, Branislav Borenović.

On je, kako prenosi N1, rekao da Dodik zna šta je dogovorao sa svojim koalicionim parterima SDA i HDZ BiH, kada je u pitanju Program reformi, rad ili nerad institucija i sve ono što je njihova ključna odgovornost.

– I zato će biti zanimljivo vidjeti u kojem pravcu sve to ide. Turković je izbor Dodika, kao što je Košarac Izetbegovića. Imaju sve poluge vlasti u rukama, neka vladaju, neka pokažu šta znaju, a ne da Dodik traži stalno neprijatelje i na bazi sukoba pokušava se zadržati na sceni – poručio je ldier PDP.

Borenović je ocijenio kako je Dodiku najbolnije kada dirnete u pravosuđe jer on vodi pravosuđe u Republici Srpskoj, ali i pravosuđe Bosne i Hercegovine.

– Očigledno rukovodi pravosudnim sistemom u državi čim je toliko nervozan kada mi kažemo da se moraju desiti promjene. I zbog toga zahtjev Mektića je potpuno legitiman. Pravosuđe je najgori segment. Interes naroda koji žive u RS, ali i cijeloj zemlji, da se to pravosuđe konačno počne rješavati. I upravo je Dodiku najbolnije što je zatražen smjena VSTS na čelu sa Tegeltijom –  istakao je Borenović.

Dodao je kako je trenutna pozicija Republike Srpske najgora od završetka rata u Bosni i Hercegovini.

– Najmanje je RS u institucijama BiH. Nema niti jednog ključnog čovjeka iz RS bezbjedonosnom sektoru. Republika Srpska nema člana u odboru Centralne banke BiH, a lako je Dodik smijenio 16 srpskih ambasadora. Lako je potpisao Program reformi. Idemo u NATO. Da li hoće da se to zaboravi? E neće se zaboraviti – poručio je Borenović

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO