Društvo

Poruka Davora Dragičevića na Davidov 26. rođendan "Proganjaju me, ali pokazaću im šta je pravda"

Danas je Banjaluci, na ušću Crkvene u Vrbas, gdje je beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno, obilježen njegov 26. rođendan.

Poruka Davora Dragičevića na Davidov 26. rođendan "Proganjaju me, ali pokazaću im šta je pravda"
FOTO: PRAVDA ZA DAVIDA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Da je živ, David Dragičević bi danas proslavio svoj 26. rođendan. Skup povodom ove tužne godišnjice održan je danas u organizaciji grupe “Pravda za Davida” kojoj je prisustvovalo nekoliko desetina građana.

Na ovaj način su željeli da ukažu na nerad institucija jer slučaj Davidovog ubistva do danas nije razriješen.

– Peta godina kako David nije u svojoj kući, kako ne proslavlja svoj rođendan – tužno je prokomentarisao njegov otac Davor i nastavio.

– Koliko sam 31.01.1997.godine bio ushićen kad se David rodio, nisam imao ništa, podstanari ali dobili smo dijete i bili sretni. Sad imam kuću i sve ali nemam ništa. Proganjaju me kao psa proganjali su i njega pa smo ga morali ekshumirati u Austriju da se sahrani – rekao je.

Pročitajte još

Slučaj ubistva Davida Dragičevića još nije riješen iako je prošlo skoro pet godina. Davor Dragičević ne odustaje i poručuje da, ako do 26.marta ove godine ne bude pomaka u istrazi, pravna borba za njega u ovoj državi,kaže, više ne postoji.

– Tog datuma izlazim iz pravne borbe, ne postoji pravna borba i idem na svoj način u borbu za pravdu za Davida. Nisam ja došao do zida, ima načina kako doći do pravde jer ovo do sada je nepravda, a ja ću im pokazati šta je pravda-  poručuje Davor Dragičević.

Podsjetimo, David je nestao 18. marta 2018. godine. Pronađen je mrtav na ušću rijeke Crkvene u Vrbas šest dana kasnije.

Nakon višegodišnje istrage u banjalučkom Okružnom tužilaštvu bez rezultata, ovaj slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH, ali još nema zvaničnih informacija dokle se stiglo u istrazi, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu