Hronika

Poruka oca malog Stefana kida dušu "Nemam snage da dođem u tu ulicu, molim vas za minut aplauza"

Hvala braćo i sestre... Bio je fudbaler... Molim vas večeras umjesto minuta ćutanja, minut aplauza... - napisao je na Fejsbuku Mihailo Balić, otac devetogodišnjeg Stefana koji je preminuo nakon što ga je u nedjelju na pješačkom prelazu kolima udario Lazar Galić, a potom kukavički pobjegao bez osvrtanja.

Poruka oca malog Stefana kida dušu "Nemam snage da dođem u tu ulicu, molim vas za minut aplauza"
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, FACEBOOK / RAS SRBIJA

Devetogodišnjak je sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, a njegov otac, nekoliko sati prije sahrane, na svom Fejsbuk profilu podijelio je potresnu poruku i molbu za Beograđane koji već tri dana protestuju na Karaburmi i zahtjevaju pravdu za Stefana da vozač bude osuđen.

– Bio je fudbaler… Molim vas večeras umjesto minuta ćutanja, za minut aplauza… Nije doživio da igra za to… – napisao je skrhani otac.

Pročitajte još

Kratko je dodao: “Hvala vam na svemu. Ja nemam snage da dođem u tu ulicu…”

Napisao je on aludirajući na Ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi gdje je kobne večeri Galić na pješakom prelazu pokosio njega, Stefana i njegovog četvorogodišnjeg brata. Stefan se danima borio za život, ali nije izdržao…

Pročitajte još

Podsjetimo, protesti zbog jezive nesreće na Kraburmi nastavljaju se iako je vozač Lazar Galić, kog je prvobitno Prvi sud u Beogradu pustio da se brani sa slobode uprkos tome što je pobjegao s mjesta nesreće i što iza sebe ima ogroman dosije sa čak 16 presuda, uhapšen i sproveden u pritvor. Beograđani zahtevaju da Galić, koji je mahom dobijao uslovne presude iako je cijeli svoj odrasli život činio krivično delo jedno za drugim, bude osuđen, ali i da sudija Radmila Đ. koja ga je pustila da se brani sa slobode, krivično odgovora, piše Blic.

Prihvati notifikacije