Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POSKUPILA IZGRADNJA Za dodatne radove na tronamjenskom objektu još 209.000 maraka

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Cijena izgradnje tronamjenskog objekta mjesne zajednice, vrtića i ambulante na Petrićevcu, naselju u Banjaluci, vrijednog oko dva miliona maraka, povećana je za još 209.755 KM.

Radovi na ovom zajedničkom objektu počeli su u martu prošle godine gradnjom ambulante, dok je u novembru postavljen kamen temeljac i za izgradnju vrtića i objekta mjesne zajednice.

U objektu će biti smještene tri ambulante s pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom s recepcijom.

Što se tiče novog obdaništa, najavljeno je da će biti mjesta za više od stotinu mališana s područja Petrićevca, dok će objekat buduće mjesne zajednice imati multifunkcionalnu salu sa 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora. Na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

“Stigla sredstva”

Grad Banjaluka je iz budžeta izdvojio 210.000 KM za izgradnju ambulante, a gradnja novog vrtića i mjesne zajednice po prvobitnim najavama košta 1,7 miliona KM. Izvođač radova je preduzeće „Tekton“.

Međutim, nedavno je na sajtu Gradske uprave konstatovano kako se pojavila potreba za izvođenjem dodatnih radova na izgradnji dječjeg vrtića i objekta MZ Petrićevac. Odsjek za javne nabavke je prošlog mjeseca objavio poziv za podnošenje ponude za ove radove, procijenjene vrednosti 179.487 KM bez PDV-a.

Za nastavak radova odabrana je ponuda grupe “Tekton” i “Građenje Đurić”, koja je jedina i pristigla, i to u iznosu od 209.755 KM.

Foto: Grad Banjaluka

– Radi se o infrastrukturi neophodnoj za funkcionisanje objekta, vodovodu, oborinskoj i fekalnoj kanalizaciji, parternom uređenju i pristupnom putu. Ranije nismo imali sredstava za te radove i zato smo sada pokrenuli procedure – rekli su nam u Odjeljenju za komunalne poslove.

Namještaj

Kako ističu, planirano je da izgradnja objekta bude završena do septembra. Ovih dana, kažu, objavljen je i tender za nabavku namještaja za vrtić na Petrićevcu: kreveta, stolica, stolova, ormara, televizora, klima-uređaja, u vrijednosti 150.000 maraka.

– Pokrenuli smo tender ranije da bismo imali sve spremno kada vrtić bude završen i da se namještaj može odmah unijeti, kako bi djeca već na jesen mogla da borave u obdaništu – navode iz ovog Odjeljenja.

Podsjetimo, za tronamjenski objekat na Petrićevcu 1,4 miliona KM obezbijedila je Vlada Republike Srbije, a preostali dio Grad Banjaluka.

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom.

Nedavno je saopšteno da je izgradnja ambulante porodične medicine u završnoj fazi, dok se u budućoj mjesnoj zajednici izvode zidarski radovi, malterisanje i postavljanje instalacija.

Nepredviđeno i na Starčevici

Ovog februara u naselju Starčevica otvoren je javni vrtić za 50 mališana, u prostoru koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija. Vrijednost izgradnje procijenjena je na 190.000 KM, ali je za nepredviđene radove odobreno naknadno još 35.229 maraka. Izvođač radova bilo je banjalučko preduzeće „Tekton“.

– Projektom je planirano da u obdaništu bude horizontalno grijanje s kalorimetrom, ali je u staroj zgradi sistem grijanja vertikalan zbog čega je morala potpuno da se mijenja mašinska faza. U toku radova otkriveno je i da je ploča u podu propala, pa smo morali da je potpuno popravimo – precizirali su početkom godine u Odjeljenju za komunalne poslove.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO