Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Poskupljenje goriva u Francuskoj odgođeno za narednu godinu

Biznis
Autor:

Foto: Mohamed Messara/EPA

Poskupljenje goriva u Francuskoj, zbog čega je zemlja prethodnih sedmica bila pogođena masovnim protestima, odgođeno je za 2019. godinu.

Prema navodima francuskih medija, koji se pozivaju na izvor iz Jelisejske palate, poskupljenje goriva, koje je ranije suspendovano na šest mjeseci, otkazano je za narednu godinu.

Francuski premijer Eduard Filip izjavio je da bi njegova zemlja mogla u potpunosti odustati od poskupljenja goriva.

Nakon što je vlada Francuske odlučila suspendovati povećanje poreza na gorivo na šest mjeseci, premijer Filip je istakao da bi moglo biti ukinuto povećanje poreza na gorivo ukoliko ne bude pronađeno adekvatno rješenje u vezi s kupovnom moći stanovnika.

Dodao je da je cilj svake odluke koju donese francuska vlada da budu povećane plaće radnika u zemlji, napominjući da razumije i nezadovoljstvo građana.

Filip je u utorak saopštio da je vlada te zemlje suspendovala odluku o uvođenju dodatnog poreza na gorivo i povećanje komunalnih usluga.

Vlada je tako odustala od najavljenih mjera koje su izazvale masovne proteste i nerede koji su proteklog vikenda eskalirali nasiljem na ulicama Pariza.

Više od stotinu ljudi je povrijeđeno i više od 400 uhapšeno tokom subotnjih nereda u centru Pariza.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO