Politika

Kolegijum parlamenta odlučio: Poslanici o razdruživanju nakon 10. redovne sjednice NS RS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je konačan prijedlog dnevnog reda redovne sjednice koja počinje sutra, a odmah po njenom završetku, biće održana i posebna sjednica.

Narodna skupština Republike Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Posebna sjednica će biti sa samo jednom tačkom dnevnog reda i to Informacijom o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine Republike Srpske Kolegijum je prihvatio i prijedlog Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske da Svečana sjednica NS RS sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda odnosno obraćanje Ane Brnabić, predsjednika Narodne skupštine Srbije počne u utorak 9. jula 2024. godine, a da se po okončanju te sjednice nastavi Deseta redovna sjednica.

Pročitajte još

U saopštenju iz NS RS navedeno je i da je dnevni red redovne sjednice dopunjen na zahtjev Vlade Republike Srpske sa tri tačke i to Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske po hitnom postupku, zatim Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske takođe po hitnom postupku te Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu. O ove tri tačke vodiće se objedinjena rasprava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu