Hronika

POSLANIK PRETUKAO MLADIĆA ČEKIĆIMA ZA MESO Od siline udaraca se onesvijestio, pa kad je došao sebi otrčao po pomoć

Sead Veljović iz Prijepolja pretučen je u noći između utorka i srijede u centru ovog grada pošto ga je, kako je ispričao, poslije prepirke koju je sa njim imao napao narodni poslanik Samir Tandir.

POSLANIK PRETUKAO MLADIĆA ČEKIĆIMA ZA MESO Od siline udaraca se onesvijestio, pa kad je došao sebi otrčao po pomoć
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Nemile scene odigrale su se oko jedan sat poslije ponoći u Ulici Izeta Čavića u Prijepolju, u bloku zgrada zvanom Centrala.

Tandir, inače funckioner Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, tvrdi Veljović, tukao ga je čekićima za mesom, a svjedok događaju bila je Seadova supruga, inače Tandirova rođaka.

Uz objašnjenje da mu je narodni poslanik nanio povrede glave zbog kojih ne može da priča, Sead Veljović ništa nije htio kaže povodom ovog slučaja. Jedino što je rekao bili su demanti na priče koje su se počele proturati iz Prijepolja, a po kojima je Samir Tandir “napadnut od strane muža kojeg je žena varala sa Samirom, pri čemu je Samir čekićem izudarao čovjeka po glavi i nanio mu teške povrede”.

– Kako je žena mogla da me vara sa svojim bliskim rođakom – kazao je kratko Veljović.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica iz policije u Prijepolju, Veljović je u svom iskazu kazao da je Tandir, u jednom trenutku dok su se prepirali, potegao dva čekića za meso – tučka, od kojih je jedan bio drveni sa metalnim dijelom za udaranje a drugi cijeli od metala, i počeo da zamahuje ka njemu. Veljović je naveo da mu je Tandir najprije zadao dva udarca čekićima u tjeme glave usljed čega je donekle izgubio svijest i pao. Pokušavajući da ustane, odbrani se i spriječi dalje napade, ispričao je Veljović, zadobio je još nekoliko udaraca po glavi i tijelu.

Sukob je, pričao je pretučeni Prijepoljac, pokušala da spriječi njegova supruga, ali se njen rođak Samir Tandir nije obazirao na njene molbe da prestane. U jednom trenutku, naveo je Veljović u iskazu policiji, narodni poslanik iz Prijepolja je zamahnuo čekićem i pokušao da ga udari, ali se on izmakao a čekić je udario u beton i – raspao se.

Poslije toga, kako je kazao, Tandir je ušao u jednu od zgrada a on je otišao da traži pomoć ljekara.

Haris Rovčanin, advokat iz Prijepolja koga je angažovao Veljović, rekao je za Blic da je njegov branjenik brutalno pretučen i da ima ozbiljne povrede glave.

– Sead Veljović je podnio krivičnu prijavu policiji koja radi na ovom događaju, a on lako može biti rasvjetljen s obzirom da postoji video nazdor na okolnim objektima a postojali su i očevici. Veljović je zadobio povrede glave, kuka, po tijelu, i odmah se javio ljekarima u Prijepolju koji su ga poslali u Užice na snimanje glave – ispričao je advokat Rovčanin.