Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POSLJEDNJE VJEŠTAČENJE OTKRILO Krv nađena u “mercedesu” pripada UBIJENOJ pjevačici Jeleni

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Vještačenje traga krvi pronađene na zadnjem sjedištu automobila koji su vozili Marjanovići u vrijeme ubistva pokazalo je da je ona pripadala upravo Jeleni Marjanović.

Ovo je inače bio i posljednji od pet dokaza koji su dodatno vještačeni po nalogu suda.

Kako Blic saznaje, tužilac će narednih dana donijeti odluku da li će ponovo uzeti izjavu od Jane, maloljetne kćerke Zorana i Jelene Marjanović. Nakon toga očekuje se podizanje optužnice.

Inače, krajem prošle sedmice u tužilaštvo je stiglo i vještačenje krvi ubijene žene.

– Vještak je utvrdio da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sjedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Riječ je o kapljičastom tragu koji je dospio na to mjesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tijela. Trag je bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv – stoji u vještačenju.

Prema riječima vještaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

– Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim dijelom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svjež. Prilikom utvrđivanja da li je riječ o krvi ili ne, korišten je rastvor “luminolom” – stoji u zaključku.

Pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Njeno beživotno tijelo nađeno je dan kasnije. Skoro godinu i po trajala je istraga prije nego što je u ovom slučaju uhapšen njen suprug Zoran Marjanović kao osumnjičeni za ubistvo. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset mjeseci.

Protiv Marjanovića Viši sud je u razmaku od samo četiri mjeseca, podigao dvije optužnice za teško ubistvo supruge – prvu u februaru 2018, a drugu u junu, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO